Han hunde eller Hun hunde  

Hanner kaldes også i daglig tale drenge og hunner kaldes også piger eller tæver.
OK, hvilket køn giver det bedste kæledyr?

OK, hvilket køn giver det bedste kæledyr?

Lad os starte med drengene...

Meget generelt...

Drenge er for det meste udadvendte, viser større glæde ved din hjemkomst og er generelt mere "in your face".

Drenge er mere stabile rent humørmæssigt og generelt mindre tilbøjelige til at have humørsvingninger.

Drenge er mere kluntede, og fjollede og har en tendens til at opføre sig lidt som forvoksede børn.

Drenge har gode intentioner og er lette at elske.

På den negative side:

Drenge er mere tilbøjelige til at teste deres ejer og forsøge at overtage herredømmet, specielt i løbet af den hormonele "teenage" alder som kan vare fra omkring 6 måneds alderen og hele vejen til den er 2-3 år gammel (små racer "kommer over det" hurtigere end de større racer)

Drenge har åbentlyse kønsorganer som i nogen tilfælde kan føre til virkeligt pinlige situationer hvis de bliver sexuelt opstemte eller beslutter sog for at slikke sig selv mens bedstemor er på besøg. Nogle drenge er også tilbøjelige til at lave parrings bevægelser med alt der bare ligner en tæve, som bamser, andre hunde eller endog folks ben.

Drenge løfter benet for at tisse, så hvis du har dyre roser, eller flotte have nisser er de i skudlinien. Nogen drenge er territorielle tissere og vil tisse lidt på alle verticale objekter inden for rækkevide (alt fra telefonpæle, over brandhaner til græsstrå) for at efterlade deres duft.

Lad os nu kikke på pigerne...

Meget generelt...

Piger har en tendens til at være mere skarpsindig end drengene. De er kærlige på deres egne betingelser. De vil kræve at blive klappen, og vil vise deres selvstændighed ved at gå væk når de har fået nok.

Piger er hurtigere til at lære ting og bliver ikke så let distraheret som drengene mens de bliver trænet.

Piger er mindre tilbøjelige til at være åbentlyst trodsige eller til at starte en "kamp" om herredømmet som en hanhund gør. Dog er de utroligt kløgtige, yder passiv modstand og er utroligt vakse til at manipulere alt og alle til at få tingene som de vil.

Piger er mere tilbøjelige til at have humørsvinglinger og udvise følesesmæssige "skuespil", de kan være søde og dejlige den ene dag (eller time) og mutte, sure og gnavne den næste.

Piger er eksperter i "The Dirty Look" og "The Sulk" (Surmulen)

I nogen racer og nogen individer holder denne generalisering bare ikke og i nogen tilfælde er rollerne er byttet om!

Andre han-hun overvejelser.

Når du skal vælge en hund så husk at tage hensyn til eventuelle andre hunde i hjemmet, nogle racer kan ikke så godt med hunde af samme køn, dette er dog heldigvis sjældent tilfældet med Shih-tzu hunde, der generelt er rimeligt afslappede over for hinanden...(med den undtagelse at er der en tæve i løbetid i huset...så skal drengene (af naturlige årsager) helst holdes adskilt da de ellers vil kæmpe om pigens gunst, hvilket kan føre til skader på både inventar og hundene selv.

Overvej hvilke andre hunde der er i området. Hvis der er en bølle der går frit rundt, er det måske ikke smart at anskaffe sig en hund af samme køn som bøllen (han/hun) da det formodentligt vil føre til en stress fyldt dagligdag. Det samme gør sig gældende hvis din nabo har en aggresiv hund, hvor det syntes bedst at få en hund af det modsatte køn, for at forhindre "kampe" gennem hegnet/stakittet. Dog skal man så sikre sig at hegn/stakit vitterligt ER sikkert i det tilfælde at tæven kommer i løbetid.

Hanner tisser for at afmærke sine omgivelser, hunner bløder under deres løbetid, begge disse gener kan dog holdes under kontrol ved at etablere en procedure vedrørende faste tidspunkter hvor han hunden luftes (så den kan få tisset af og derved ikke mærker alt den ser) og ved at give pigerne "bukser" på hvis blødningerne bliver et problem (Pigerne er generelt gode til at holde sig rene, men der kan ske uheld fra tid til anden.